Gå til hovedinnhold

Et lettere turliv.

Vi hadde tunge sekker på vår treukerstur i Pasvikdalen

Etter å ha gått med tunge sekker på våre turer på Nordkalotten i sommer og har bestemt oss for å lette litt på vekten. Økonomien er ikke på topp for tiden, så vi har ikke penger til å kjøpe nytt dyrt lettvekts-utstyr som for eksempel ultralettetelt og lett dunsovepose. Vi har heller prøvd å kutte på det som vi ser på som unødvendig og det ble jaggu noen kilo spart. Vi har fortsatt med oss noe "unødvendig" som Ipod og lignende, den luksusen unner vi oss. Vi bruker Lighterpack.com når vi setter opp pakklistene våre, enkelt og oversiktlig. I morgen starter en 10-dagerstur i Skjåkfjella, så vi er spente på om det blir merkbar forskjell for ryggen.

Pakkliste for 10 dager på fjellet:

Her kan dere se hva vi har i sekken på en 10 dager lang tur og hvordan vi fordeler utstyret. Vi har med godt med mat så om vi ikke skulle få fisk lever vi godt, men selvsagt håper vi på en og annen ørretpinne i steikepanna i løpet av turen.

Kommenter gjerne om du har innspill.

Anders:


Kathrine:

Kommentarer

  1. Ikke noe tilbehør til evt. fiskemåltid? Ris, potetmos eller makaroni? Krydder? Jeg ville erstattet et par poser med Drytech med potetmos eller ris og tatt med en pølsesnadd f.eks. Chorizo eller 200g bacon.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har mista trua på å få fisk i heimfjella:) Tilbehør til fisk blir nok med, men da ryker det drytech. Potetmos og chorizopølse hadde vi mye i sommer, er litt lei:)

      Slett
    2. Og vi bruker ofte å bare maule fisken uten tilbehør. Kokt eller stekt, et slags mellomltid.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Grov ørret i hemmelig villmark

Når sommerens langtur skal planlegges, er det alltid en lang prosess hvor i landet jeg ender opp. Femundsmarka er kjent for de fleste, og hver eneste sommer er der massevis av folk som ønsker å prøve fiskelykken der. Ikke minst i år med tanke på pandemien, og at mange er på norgsferie. Jeg har selv hatt gleden av å besøke denne særegne nasjonalparken flere ganger, og vil ikke nøle med å anbefale en tur dit. Men det som kanskje færre er klar over, er at det finnes minst like spennende villmark ikke langt unna, som er betraktelig mindre besøkt. Her snakker vi om hemmelig villmark, så hemmelig at jeg velger å ikke avsløre det her. Jeg kan si så mye som at det ligger nord for Røros. Det gikk rykter om virkelig grov ørret der inne, et episenter for storørret, om det er lov å si i disse dager. Guttorm som er minst like fiskegal som meg, stilte som guide de første par dagene. Sekken ble pakket for ei lita uke og forventningene ble skrudd opp til nye høyder. Det var på tide å jakte grov ørret ...

På jakt etter storfisken i Femundsmarka

Vil vi klare å lure storfisken? 22.06.2013 - 04.07.2013 Endelig var dagen kommet. Sekkene var pakket, siste dag på jobben før ferien var fullført og alt var klart for å sette kursen mot Jonasvollen som skulle være utgangspunktet for vår to ukers tur i Femundsmarka. Da vi tidligere i år skulle bestemme hvor årets langtur skulle finne sted vurderte vi blant annet Lierne, Tafjordfella og Finnmark. Valget falt til slutt på Femundsmarka. Vi hadde hørt om både positive og negative opplevelser fra andre som hadde vært på tur her, uttalelser som "alt for mye folk etter Monsen var der", "mye søppel" hadde vi hørt flere ganger. Vi ønsket å finne ut om hvordan vår opplevelse av dette området ville bli og valget ble gjort. Det hjalp også med "røverhistorier" om fangst av stor ørret og røye. Dessuten fristet det å utforske mer av Femundsmarka etter vi var på padletur i Rogen-området i 2011 og var bare en snarvisitt over på norsk side.

Eit siste kast før me gjev oss...

Forfattar: Bjarte Folkestad Underteikna og Anders hadde oss ein særs gilde tur til Slufsane den 10.09.2022 til 11.09.2022. Me starta tidleg laurdag og la i veg frå høvesvis Volda og Flisnes. Stor var gjensynsgleda då me møttest på Muri kjøpesenter. Det meste av handlinga var gjort på førehand, så det einaste som stod att var å kjøpe seg litt mat på Sylteormen bakeri før me køyrte i lag opp til Fettevikane. Veret var stort sett opplett og sol denne dagen, men det var ein kald trekk som hadde ein nordaustleg retning. Me traska den lange, og litt keisame vegen fram til der elva kryssa stien og me skulle vende nasa oppover mot Slufsane. Før denne turen hadde me drøfta kor vidt me skulle gå Langmannsdalen eller den bratte råsa frå Smalnesreset. Underteikna har gått Smalnesreset opp ein gong, men ikkje ned igjen. Det var for å seie mildt, helvetta bratt, og det freista ikkje til gjentaking med full oppakkning. Så me vart samde om å gå den lange omvegen (jamvel om Anders kanskje helst vil...