tirsdag 20. oktober 2015

Høsttur til Bløvatnet

Høsten er virkelig og er en av det fineste årstidene å være på tur. Alle høstens farger som preger naturen, den kalde lufta som tar knekken på siste rest av blodsugerne og mørke kvelder med krystallklar stjernehimmel. Da Christoffer spurte om jeg ville bli med på en tur til Bløvatnet tok det ikke lang tid før avtalen var spikret. At det skulle lures en og anna storfisk i vatnet der oppe, gjorde ikke beslutningen noe vanskeligere. Lørdag morgen stod jeg klar med sekken og ble hentet av Chris. Det var bare å "gi na havre" mot Midsund, eller nærmere bestemt Midøya der turen skulle starte.

Høsttur ut mot havet.

Etter ei ferge og handling på nærbutikken gikk vi i forholdsvis rolig tempo oppover mot Bløvatet. Dette er et godt besøkt område og vi ble passert av flere personer som skulle ta turen til Bløkallen. Dette er en av få topper her, og hever seg 522 meter over havet. Det rolige tempoet skyldtes generell dårlig form i kombinasjon med fullastet sekker med øl, kjøtt og potetgull. Kanskje ikke den beste kombinasjonen det. Heldigvis var det ikke lange biten å gå opp hit, og etter en drøy time kunne vi legge oss i lyngen og sprette den første kalde. Det tok lang tid før vi kom i gang med fiskeriet, mye skulle diskuteres og vi måtte finne en egnet plass å slå opp gapahuken. Etter et par timer var pliktene gjort og fiskeutstyret ble montert. Fangsten ble ikke så mye å snakke om. Christoffer fikk en på ca 300 gram, det var alt. Da det begynte å mørkne var det bare å sette seg godt til rette i gapahuken, og nyte kvelden med god mat og drikke. Som bestilt kom stjernehimmelen og satte den velkjente prikken over i-en. Høsttur er absolutt anbefale.

Klar for tur.
Det pustes og peses.
Bløvatnet.
En velfortjent pause.
Så skulle det fiskes.
Ca 300 gram.
Nattas krypinn.
Dagens lunsj bestod av utgått frysetørket.
Høststemning ved Bløvatnet.
Christoffer hadde med flugestanga.
Det var få vak å se.
Det ble lite fisk på denne karen.
Stjerneklar høstkveld.

Høsten er fin, Bløvatnet var fint og turen ble fin. Med andre ord var begge fornøyd. Så får vi se om det blir flere turer med fiskestanga i år. Nå gleder jeg meg til vinteren kommer, og at isbor og pilkestikke skal bli tatt i bruk. Pudderkjøring og toppturer står også høyt på lista, og ikke minst planlegging av neste sommer. Slik jeg tenker nå kan det fort bli en ny tur til Nordkalotten, det er aldri feil. Men før bestemmelsen blir tatt skal det brukes timesvis på å studere kart for å finne den turen som frister mest. Det blir litt av en jobb.
Takk for turen Christoffer.

4 kommentarer:

 1. Høsten er definitivt en fin og ofte "forsømt" tid å dra på tur. Fint med en kort og fin turrapport fra panneband igjen!:)

  SvarSlett
 2. Kjekt å sjå innlegg ifra den kanten igjen :-) Trur nok du og fiskevatn har en egen magi! Måtte ned i kart for å finne det vatnet, for var fint kystlandskap rundt der. Og så minnet du meg på at e må skaffe meg isbor!! Lovt lillemann å isfiske, noe eg aldri har gjordt. Gleder meg til neste innlegg ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, hei og takk for fine ord. Har vært litt roligere på turfronten siste tiden, men det kommer:) Anbefaler absolutt en tur til Bløvatnet, ikke lange turen.
   Kanskje vi sees på Andestadvatnet med pilkestikke og isbor til vinteren da.

   Slett