mandag 8. juli 2013

Blir det "dusse" denne sommeren?

07.07.2013 - 08.08.2013
Man kan ikke være redd for oppoverbakker når man skal fiske dusser.
Det skal gå oppover på "dussejakt"


Dusse er det vi kaller en stor ørret her på sunnmøre, hva du definerer som stor er litt opp til deg selv. Min definisjon er fra 700 gram og oppover, med andre ord ikke noe som skjer ofte i disse delene av vestlandet, hvertfall ikke med meg.
Vi kom tilbake fra Femundsmarka sist torsdag, men siden fiskelysten fortsatt var skyhøy bestemte jeg meg for en tur til Svartevatnet i Eidsdal fra søndag til mandag. Kathrine valgte å bli hjemme denne gangen, hun har jo allerede lurt storfisken. Svartevatnet skal ha en bra bestand av nokså stor ørret, jeg har hørt flere historier om folk som har fått fisk på rundt kiloen. Jeg var usikker på om det var isfritt, men bestemte meg for å ta sjangsen.
Det var en bratt oppstigning fra Eidsdalsvatnet til Svartevatnet, men heldigvis ikke så langt, jeg brukte ca 1,5 time. Da jeg kom opp blåste det veldig. Prøvde å finne en plass med ly til teltet men det var ikke så lett. Jeg startet med fiske, men det var vanskelig med all den vinden. Jeg gikk tilbake til teltet og tok meg en pils, mens jeg ventet på bedre forhold. Det er forresten lov å ta med tre halle på en så kort tur. Vinden roet seg ikke i noe særlig grad og etter kveldsfisket måtte jeg gå tomhendt tilbake til teltet. En Real turmat, to pils og en kaffikopp før jeg tok natta.

Bilen er parkert og turen kan begynne.
Eidsdalsvatnet.
Her kultiveres det, betaler da fiskekort med glede.
Det er tungt å gå når det blir så bratt.
Sliten og solbrent fisker.
For en utsikt.
Oaldsvatnet ligger lenger oppe, det går fin fisk der også.
Snøsmelting gjør sitt for at en vandrer blir våt på beina.
Leir etablert og nå skal det fiskes.
Det blåser gitt.
En liten pause med håp om at vinden roer seg.
Indreeidshornet.
Langt der nede står bilen min.
Radiresepsjonen på øret og pils i hånden.
Kveldsfiske ga heller ikke resultat.

Neste morgen hadde vinden gitt seg. Jeg spiste frokosten, tok ned teltet og pakket sekken. Det ble en liten fiskerunde til før jeg tok turen hjem, det ble resultatløst.

Klar for et nytt forsøk på morgningen.
Ikke et napp å kjenne.
Dårlig med rovdyr her.

Ingen dusse denne gangen, men hit skal jeg tilbake. Jeg kommer nok også til å ta turen til Oaldsvatnet som ligger lenger oppe, her går det også fin fisk, det vet jeg. Så får vi se når det blir.
En ting er hvertfall sikkert, dussejakten fortsetter utover sommeren. Om jeg skulle lykkest, er det ekstra stas om den blir tatt på over 1000 meters høyde. Rare mål man setter seg gitt.

4 kommentarer:

 1. Så det var isfritt der allerede? ;) Var oppe for 2 år sia og fiska på Oaldsvatnet, så gikk over skaret ned til Svartevatnet og prøvde lykka, men ingen fisk da heller :( Eg var vel rundt 7 mnd på vei. Skulle vært opp igjen, og håper til høsten. Min samboer kjem ifra Eidsvatnet der, 1. huset til venstre :) Husker en ting, eg glemte att eine fiskestanga på postkassevarden ved Svartevatnet! Håper du får storfisken neste gong du er opp! :))

  SvarSlett
 2. Var isfritt ja:) Du får ta deg en tur å prøve lykken på nytt:) Takk for

  SvarSlett
 3. Herlig, takk for at dere deler turopplevelsen med oss andre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til deg også, veldig kjekt du setter pris på å lese om turene våre.

   Slett