søndag 2. februar 2014

Isfiskedebutanter.

Fiskesesongen er som kjent alt for kort, man føler knapt å ha kommet i gang før vinteren nok engang er over oss og fiskeutstyret må pakkes sammen. Vi har lenge hatt et ønske om å utvide fiskesesongen ved å prøve oss på isfiske og endelig var det på tide med vår isfiskedebut.

På tide å prøve isfiske.

Under planleggingen av Nordkalotten 2014 og 2012 har vi kommet i kontakt med flere hyggelige mennesker som har bidratt med sin kunnskap om de ulike områdene vi har ønsket å ferde i. En av disse personene er Jarle. Han ga oss gode tips om ruten når vi skulle padle fra Ivalo til Munebotn. Forrige uke fikk vi en invitasjon av han til å bli med på isfiske i et vann som han hadde hatt god erfaring med fra tidligere. At dette innebar en trivelig overnatting på selet som han disponerte var en ren bonus.
Da vi kom frem til selet ble resten av kvelden brukt til hyggelig samvær med en hel del røverhistorier og bildevisning fra turer som har blitt gjort tidligere. Neste dag ble pilkestikkene montert og dermed fikk jeg og Kathrine vår isfiskedebut. Jarle var en god lærer og jaggu endte det opp med fast fisk. To flotte ørreter ble lurt opp av hullet i isen. Uvant kost for to personer som kun har bedrevet ferskvannsfiske på sommerstid. 

Ville det bli fangst?

Jarle viser hvordan det skal gjøres.

Isbrodder anbefales, det hadde ikke vi.

Så var det min tur.

Spenningen stiger.

Veldig glad for å ha landet sin første ørret på vinteren.

Den satt heldigvis godt.

Dagens fangst.

Vi kan vel trygt si at dette ga mersmak og det blir ikke lenge til neste gang vi skal prøve isfiske igjen. Nå håper vi på kuldegrader og trygg is fremover. Takk til Jarle som fikk oss hekta på dette. 

4 kommentarer:

 1. Grattis med debuten Anders!:) Jeg hadde også planer for denne sesongen, men har sett lite til både god is og pilkestikke gitt...Mange år siden sist nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det anbefales. Satser på ny runde til helgen (om isen er trygg), venter også på at bålforbudet skal bli opphevet. Da blir det saker!

   Slett
 2. Gratulere med debuten!! :-D har også veldig lyst til å prøve isfiske, så trur eg også må få med meg Jarle utpå isen en dag. Var det ikkje et meget koselig sel vel?? Da eg og lillemann med dit ei helg, fallt eg pladask for selet ♥ og dalen der er nydelig også! Isen såg meget fristende ut, perfekt for skøyter.... kanskje visst vi alle tre piper på Jarle, så kanskje vi møtes en dag, med kvar vår pilk ;-) skitt fiske!! :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Selet var nydelig! Anbefaler på det sterkeste å prøve isfiske, jeg er hekta!

   Slett