onsdag 12. juli 2017

Førstereisgutt på telttur

Så langt i sommer har det blitt flere dagsturer med hele familien og fiskestanga. Det har resultert i flotte turer og lite fisk. Ikke noe nytt der altså. Heldigvis har Tormund kost seg ute, og nå var vi klare for å ta ei natt i telt. Endelig skulle Tormund, i en alder av drøye syv måneder, oppleve sin første natt ute. Kursen ble satt mot et spennende fjellvann der det i følge ryktene skulle gå fin fisk. Dermed måtte jeg børste støv av min Bergans Alpinist-sekk på hele 130 liter. Etter Nordkalotten-turene sverget jeg at den aldri mer skulle på min rygg. Nå måtte jeg bite i det sure eplet. Det blir tydeligvis en del ekstra å bære på når man skal ha med en liten tass på tur.

En som følger spent med på at pappa fisker. Fra en av våre dagsturer i sommer.

Det er ikke mange stedene her på Sunnmøre man finner lett tilgjengelige fjellvann med mulighet for storfisk. Derfor velger jeg å ikke avsløre hvor vi var. Men når det er sagt, så jeg ikke mye til storfisken i løpet av det døgnet vi var der oppe. Noen fine vak registrerte jeg, men fisken ville ikke ta. Uansett var vi veldig fornøyd med turen og minstemann så ut til å trives godt. Han våknet riktignok klokken 05.15 og var klar for å starte dagen, så da var det bare å komme seg opp. Egentlig bare bra det siden vi da kunne ligge i teltåpningen og følge med på soloppgangen og naturen som våknet til liv rundt oss. Med andre ord skal det bli flere teltturer fremover. Ellers lar jeg bildene fortelle om resten av turen.

Tormund og Kathrine er klar for tur.
Et litt tyngre sekk en hva jeg er vant med.
Der oppe ligger målet.
Vi passet på å ta rikelig med pauser oppover.
Kaldt fjellvann er aldri feil på en varm dag.
Siste bakken.
En som fisker og en som sover.
Første turen med nytt telt. Hilleberg Kaitum 3gt.
Ingen fisk å få.
Leirkos.
Tormund har sovnet og vi nyter stillheten og solnedgangen.
Noen siste kast for kvelden.
Idyll.
Kaitum i solnedgang.
Klokken 05.15 og dagen er i gang. Den ble startet med kaffikok i forteltet.
En som følger spent med på det som skjer ute.
Kan ikke klage på dette.
Et siste bilde før vi satte kursen hjemover.

Nå som første teltnatt med Mr. T er gjennomført har vi gjort oss noen erfaringer som blir gode å ta med seg videre. I sommer håper vi som tidligere nevnt på noen teltturer over flere dager. Da er det greit å ha prøvd seg litt på forhånd. Hvor vi drar er ikke bestemt. Sånn det ligger an nå, drar vi dit det er best vær. Målet er å kose oss gløgg ihjel. Utvilsomt. For far sjøl må det være et lite og naivt mål å dra opp en storfisk. Da snakker vi over kiloen. Med andre ord meget usannsynlig. Men å kose oss, det skal vi klare. Garantert!

4 kommentarer:

 1. Herlige bilder:) godt myggstiften kom til nytte:)) God sommer forsatt:))

  SvarSlett
 2. Ser ut til å ha vært en vellykket affære. Hyggelig å hilse på igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Vi snakkes nok igjen:)

   Slett