fredag 23. juni 2017

Fisketur i heimfjella

Endelig er sommeren her og årets fjellfiske-sesong er offisielt i gang. Den første turen i år gikk til et område som så og si ligger rett utenfor stuedøren. Jarle ble som vanlig med, og stilte som guide og selverklært storfiskekspert. Et tittel som absolutt er fortjent etter ruggen av en ørret han tok sist sommer på 1,8 kg. Jeg var der som vitne og kan bekrefte den tilsynelatende svært usannsynlige fiskeskrønen. Dessverre. Vi hadde ikke noen mindre forventinger denne turen. Dermed ble vekt og fotoutstyr pakket ned i sekken, så storfisken kunne dokumenteres på alle mulige måter.

Endelig årets første fisketur på fjellet.

Turen startet med bratt gange og mye slit. Vel oppe kunne vi konstatere at tåken lå lavt og det faktisk var ganske kjølig. Perfekt. Da hadde vi en god forklaring på hvorfor det ikke ble fisk første kvelden. Da passet det bra med fire kalde pils og en god middag. Neste dag var planen å stå opp tidlig for å få med morgenbittet. Som nybakt pappa har jeg blitt vant med å stå opp tidlig, så dette skulle gå som smurt.

Tåken venter der oppe.
Joda, vi kan kalle det sommer.
Lite fisk å få.
Det går i indrefilet og....
Elgkarbonader.
Ut på kvelden stilnet det helt. Vakkert!

Som planlagt kom jeg meg opp i syvtiden, og kunne begynne å fiske. Det ga lite resultater. Jarle, som jeg trodde å lå å sov fortsatt, hadde faktisk vært oppe siden fire på morgenen. Han kom tuslende tilbake til leiren med to ørretpinner. Det var da noe. Kaffen ble satt på kok og frokosten inntatt, mens vi diskuterte videre strategi. Der lå to vann i nærheten vi ønsket å prøve i tillegg til der vi var nå. Målet ble å fiske seg grundig gjennom alle disse, og satse på at fiskelykken ville komme.

Man har aldri så dårlig tid på tur at man ikke rekker en kaffi først.
Basen.
Morgenfiske.

Planen ble fulgt til punkt og prikke, og på slutten av dagen kunne vi konstatere fast fisk. Ingen store rugger, men fin steikefisk. Jarle glimtet til med den største, en fin halvkilos, mens jeg fikk en på fire hekto. Da var alt som det skulle være, og vi kunne etterhvert pakke sammen leiren og sette kursen hjemover. Uansett så var det veldig kjekt å endelig være i gang med fjellfisket. Selv om det ikke ble storfisk denne gangen, tenker jeg i mitt naive hode at den vil sitte i løpet av sommeren. Det er bare å planlegge nye turer.

Det møysommelige arbeidet med å velge hvilken sluk som skal prøves.
Neste vann som skulle prøves.
Fire hekto.
Tredjevannet.
Lekkert!
Fornøyd fisker.
Skrytebilde.

Planen videre er forhåpentligvis å få til en tur i Tafjordfjella, men der oppe er det fortsatt vinter så jeg må nok vente noen uker til. Så blir det fokus på å ta med Tormund på tur fremover, og vi håper på en lengre telttur i løpet av sommeren. Blir spennende å se hvordan en liten krabat på knappe åtte måneder vil like seg i teltet. Vi har vært på flere dagsturer, men har fortsatt til gode å overnatte ute. Vi har flere alternativ vi vurderer. Blant annet Isteren, Sølnesjøen, Femundsmarka, og Einunndalen. Så får vi se. Tar gjerne i mot tips til turforslag og eventuelle ruter i disse områdene, som er tilpasset at den liten pode er med. Vi pakker med oss kano, fiskeutstyr og telt. Dette blir spennende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar