onsdag 21. september 2016

Kanotur til Lesjaskogsvatnet.

Det er ca to år siden sist Allykanoen var i bruk. Etter noen dårlige monterings-opplevelser hadde den fått ligge. Det har blitt et slags hat elsk forhold til vår kjære Ally. Nå merket jeg at lysten til å gli over vannflaten med denne praktiske, men til tider frustrerende kanoen meldte seg igjen. Siden Kathrine ikke akkurat er så veldig mobil fortiden, passet det bra med en skikkelig kosetur med kano. Planen var Lesjaskogsvatnet. Jeg var på vintertur her i februar og det fristet å sjekke ut forholda om sommeren. Det var bare å pakke med seg all slags luksus og sette kursen mot Lesjaverk.

Lesjaskogsvatnet på sitt beste.

Lesjaskogsvatnet er lett tilgjengelig og vi kunne parkere like ved vannet. Det tok ikke lang tid før vi kunne gli forsiktig utover vannflaten. Jeg skal ikke legge ut i det vide og breie om denne turen, dette fordi det rett og slett ikke er så mye å fortelle om. Vi fant en flott leirplass på ei øy der det var rikelig med brensel til bålet. Fisket var så som så, men noen ørreter ble det. Største var kanskje 400 gram. Jarle mente selvsagt han hadde sett, og ikke minst hørt (vet ikke helt hvordan det er mulig) større fisk. Vi tror selvsagt på han. Det finnes vist harr her i tillegg til ørreten for den som har lyst på slikt. Det ble to overnattinger på øya, med mye bål, god middag og ikke minst med behagelige campingstoler. Dette var nytt for oss, og ga absolutt mersmak. Høgdepunktet på turen ble andre kvelden når vi tok en lang padletur nedover vannet, og fikk med oss en nydelig solnedgang. Det var faktisk veldig flott her på Lesjaskogsvatnet. Om vi lukket ørene og blokket ut lyden fra toget som passerer noen hundre meter fra vannet, var det nesten som vi var tilbake på Enare. Kanskje litt overdrevent det, men liten tvil om at Lesakogsvatnet er verdt å besøke om du ønsker en lett tur med kano. Vi skal helt sikkert tilbake.

Kanoen ble montert hjemme denne gangen. Det ga mersmak.
Starks avgang.
Så var vi i gang.
Kathrine tar seg av fiskingen.
Ikke så værst dette.
Dårlig navigering?
Endelig på tur med Allak-teltet igjen.
Grei utsikt dette.
Campingferie.
Bålet, Kathrine og den kommende borger.
Skikkelig kokekaffe er aldri feil.
Det kviles.
Hurra! En fisk!
Mot nye mål.
Kveldsstemning.
Idyll 1.
Idyll 2.
Takk for turen.
1 kommentar:

  1. God turrapport med flotte bilder! Nå fikk jeg dårlig samvittighet for at Allykanoen min ikke har kommet på vannet i år.... :)

    SvarSlett