lørdag 31. januar 2015

Endelig topptur til Auskaret


Det har ikke blitt mange toppturer så langt i vinter. For å være helt ærlig, har det ikke blitt noen. Derfor var det lett å takke ja til invitasjonen fra fatteren om å ta turen til Auskaret (1203 moh) i Sykkylven. En klassisk topp i disse trakter, og et populært turmål her på Sunnmøre. Jeg har ikke vært der før, nesten litt pinlig, men nå fikk jeg endelig muligheten.
Truger og brett ble pakket, og tre timer senere stod vi på toppen. Det var mange på tur her i dag, men det gjorde ingenting. Utsikten var fantastisk og nye topper ble pekt ut som fremtidige toppturmål. Tilslutt ble nedkjørselen selve rosinen i pølsa, som det heter. Ikke så mye pudder i dag. Men mer enn nok gode forhold til at vi begge var godt fornøyd.

Legger ved noen bilder. Alle er tatt med mobilen.

Dagens mål.
Det var mye folk på tur her i dag.
Pappa i godt driv.
Fjell har vi rikelig av her på Sunnmøre.
Vi nærmer oss toppen.
Majestetisk utsikt fra Auskaret.
Siste innspurt.
Godt fornøyd med egen innsats.
Her er det mange muligheter for neste topptur.
Fatteren gleder seg til nedkjørselen.
Slike dager er lett å like.
Så var vi klar.
Fine forhold.

Det gjorde godt å få årets første topptur unnagjort. Nå håper jeg at det blir flere utover vinteren. Der er hvertfall nok av fjell å ta av. Takk til pappsen for turen.

2 kommentarer:

  1. Har du nokre tankar kring det å gå på truger kontra det å gå på eit splitboard?

    SvarSlett
    Svar
    1. Splitboard ser jo veldig bra ut. Men det koster mye. Truger er helt greit om mye billigere. Blir ikke splitboard på meg med det første, kan ikke forsvare den prisen med så få toppturer jeg tar i løpet av en vinter.

      Slett