søndag 9. februar 2014

Isfiskehelg med bålforbud.

Ny helg med isfiske.

Sist helg fikk vi vår isfiskedebut. Det ga mersmak og det var lett å svare ja til invitasjonen fra Jarle på fredagen om ei ny natt på selet og med påfølgende isfiske dagen etter. Det ble en fin dag på isen med nesten sommertemperatur og bitevillig ørret. Eller bitevillig er kanskje å ta i en smule, den samlede fangsten ble på hele to ørreter. Uansett, den gode trenden fortsatte og det ble en fortreffelig dag på isen.

Forventningene stiger. 

Litt grubling og en kaffekopp.

Mormyshka med rød og hvit maggot blir senket i hullet.

Så satt den.

Jarle er fornøyd med fangsten.

På søndagen bestemte jeg og Kathrine for å prøve noen av de små vanna i den nære naturen vi har her i Brusdalen. Vi brukte vel ca 45 min på å komme oss dit vi ønsket, det er absolutt overkommelig. Her ligger det en del småvann og vi er vel usikker på om det finnes fisk her i det hele tatt. En av gamlekara her i Brusdalen snakket om at det skulle finnes ørret her før, men at en eller annen smart fyr bestemte seg for å tømme vanna for fisk med hjelp av dynamitt. Fin type.

Herlig dag i nær natur.

Her skulle det fiskes.

Da vi kom opp ble det hugd tre hull i isen og pilkestikkene ble plassert ut. Det ble dårlig med fangst, men her skal vi prøve igjen. Vi rakk ikke over alle vanna og vi har fortsatt den naive troen på at dynamitt-karen ikke har klart å ta knekken på all fisken her. Naturen her er faktisk veldig fin og vi trives virkelig opp i skogene her. Når vi kommer tilbake håper vi at bålforbudet som er gjeldende på sunnmøre på grunn av tørke er opphevet, men da må det komme en del nedbør først. Ei bålnatt her er absolutt noe som frister. Kanskje fisken vil bite da?

Håper vi snart får kjøpt et isbor. 

Ikke noe napp her.

En liten "topptur" mens pilkestikkene får ligge i ro.

På toppen.

Hvilke topper ser vi her?

Kathrine er ivrig på å sjekke om fisken har bitt på kroken.

Isdans.

Man trenger ikke reise langt for å oppleve vakker natur.

Her skal vi prøve lykken om ikke lenge.

Tørr natur, vi gleder oss til vi endelig kan fyre bål.

De som savner å fyre bål like mye som oss kan ta en titt på Tursiden, her har Jan Erik vært så snill å lagt ut herlige bålbilder som kan dempe de verste bålabstinensene. Det hjalp for oss.

Takk for turen.

5 kommentarer:

 1. Wow, for en flott blogg! Veldig fine bilder.
  Inspirerende lesning. Gleder meg til å lese mer.
  God tur videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord. God tur til deg også og husk å skriv om det:)

   Slett
 2. Fine tur Anders.

  En merkelig vinter i år, men isfiske er vel en trøst når snøen mangler. Har aldri prøvd selv, men begynner å bli fristet nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinteren i år er ikke til å bli klok på. Heldigvis er isen fortsatt trygg, isfiske anbefales.

   Slett
 3. Koselig innlegg :)) Jarle har visst taket på dette med isfiske ja. Skal bestille meg en time sporenspleks! Kjøpe inn utstyr først kanskje?? Dokke frister virkelig til å prøve isfisket i allefall ;) Og nærområdet, utrulig flott natur! Sånn man blir turglad av å sjå på bilda.

  SvarSlett