lørdag 19. mars 2016

Det enkle friluftsliv.

Turene trenger ikke å være lange, man trenger ikke alltid å være så kritisk til hva man pakker i sekken, og det er faktisk ikke alltid man gidder å ta med seg fiskeutstyret. Av og til, eller egentlig som oftes, er det enkle friluftsliv det beste. Et bål, et telt, eller kanskje bare en duk. I kombinasjon med mørke kalde kvelder, stjernehimmel og høstfarger som setter sitt preg på skogen. Det er alt som skal til for å kose seg glugg i hjel. Det enkle friluftsliv.

Det enkle friluftsliv.

Vi nærmet oss slutten av oktober. En onsdag ettermiddag etter jobb trasket jeg og Christoffer oss opp til Perlevatnet på Emblemsfjellet. Det ble tidlig mørkt nå som høsten hadde kommet og klokken hadde blitt stilt tilbake. Hodelyktene måtte på, så vi kunne se hvor vi gikk. Etter et litt kronglete rutevalg av undertegnede var vi fremme. Det måtte en times jobbing til med vedhogging før bålet kunne fyres opp, og det ble servert Fjordland potetball. Det var ikke en lyd å høre i skogen, nesten som om alt liv hadde gått i vinterdvale. Så var det bare å sitte der, stirre inn  i flammene, kanskje en liten runde etter mer brensel, noe godt i koppen og mye spekulering på alt og ingenting.

Slik kan en høstkveld brukes.
Å våkne i gapahuken til slik utsikt er en bra start på dagen.
Av og til er det lov å unne seg presskannekaffe på tur
Typisk nok så vi en storfisk vake helt med land. Litt surt at fiskeutsyret lå hjemme
Perlevatnet. Teltet til Chris og gapahuken jeg brukte kan så vidt skimtes til høyre.
Vi spekulerte lenge på hvor stor fisken kunne være. Konklusjonen? Den var diger.
Winter is coming.
Chris peiler ut ruta hjem.

Det som er helt sikkert er at neste gang vi tar turen hit, skal fiskutstyret pakkes med. Litt surt å stå å se at storfisken vaker og ikke kunne gjøre annet enn å spekulere i hvor stor den var. Etter hvert som diskusjonen gikk ble fisken større og større. Og før vi hadde pakket sammen utstyret og begynte turen hjem, var den heldige ørreten allerede over kiloen. Ja ja, neste gang, neste tur, da skal den lures. Og du skal ikke se bort i fra at den har blitt enda større når våren kommer. 

5 kommentarer:

 1. Er undervurdert det enkel friluftslivet. De spontane turene. Lite planlegging. Lar meg stadig overraske over kvaliteten på nettopp de turene. Herlig rapport i et nydelig område.

  SvarSlett
 2. Hvor ligger dette vannet? Har det et annet navn?

  SvarSlett
 3. Hvor ligger dette vannet? Har det et annet navn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Send meg mailadressen din så skal du få navnet på vannet. Ikke så veldig hemmelig, men greit å ikke oute det til alle:)

   Slett
 4. Er de lov å spørre om navnet på vannet ?

  SvarSlett