søndag 1. mars 2015

Smøla - På tide med fast fisk.

Det har blitt mange turer så langt i vinter på jakt etter sjøørret. X antall fiskeplasser her i nærområdet har blitt prøvd, men ingen suksess så langt. Ikke et eneste eksemplar av Salmo trutta, har blitt landet av undertegnede i vinter. Det er flaut. 
Da Jan Erik, bedre kjent som mannen bak tursiden, inviterte meg til tur på Smøla var det umulig å si nei. Smøla skulle være ideell for sjøørretfiske med sine utallige saltvannstrømmer og elver. Innlandsfiske etter ørret var også mulig. Her begynte sesongen allerede 15 desember, og i følge reklamebrosjyren skulle det skal være gode muligheter for å få stor ørret. 
At han lokket med lite gåing, mye god mat og drikke gjorde det bare enda lettere å svare ja. 

Skulle det endelig bli sjøørret?

Så var det nå jeg skulle fortelle om de enorme sjøørretene vi dro opp, nye rekorder, ellevilt fiske og jublende glede. Hadde det bare vært så vell. Faktum er at fisket ikke ble det helt store, kun småfisk av den type vi ikke var ute etter. Vi fisket i flere av disse saltvannstrømmene og elvene det hadde blitt skrevet så mye om, men nei, ikke så mye som et vak fra en sjøørret var å se.

Som Jan Erik så godt sa det:

" Vi skylder på været, for tidlig, for sent, for kaldt, for varmt, flo, fjære, skyer, vind, vindstille, eller noe helt annet "

Kunne ikke vært mer enig. 

Bålkveld på Smøla.

Siden jeg er litt smålat, og at det rett å slett ikke er så mye dramatisk å fortelle om. Skal jeg ikke legge ut i det vide og det breie, men heller oppsummere turen på følgende måte.

  • Trivelig bålkveld med god mat og drikke. Det vil si Real Turmat og tre halve.
  • Jan Erik fanga en liten sei med hendene.
  • Fin øy og alt det der, men ingen ørret å få.
  • Mange vindmøller på Smøla gitt.
  • Vi så ei havørn. Tror vi.
  • Fortsatt ingen sjøørret på unge Eriksen denne vinteren.


En av mange saltvannstrømmer vi prøvde.
Typisk landemerke her.

Som predatoren han er, benytter Jan Erik en hver anledning til å fange fisk.
En liten sei og en slags fornøyd fisker.
Så var det min tur å få fisk. Hurra!
Ingen ørret å få på Smøla denne gangen.

Takk til Jan Erik for turen. Neste gang blir det bedre fiske. Garantert!

1 kommentar:

  1. Hold ut... Den første av typen satt langt inne for meg og. Keep Your faith mr.fisherman. It will bite, some day... Så ut som en fin tur da.

    SvarSlett