søndag 17. mai 2015

Ei lita perle ute av fokus.

17 mai og gratulerer med dagen. Jeg sov lenge denne morgenen og kom meg ikke opp av senga før 11.00. Det var strålende sol ute og jeg kjente at i dag måtte det bli en tur til fjells. Svigers hadde invitert til 17 mai middag Kl.16.00, så å her var det bare å komme seg avgårde. Dagstursekken ble pakket i rekordfart og turmålet ble bestemt umiddelbart. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve noen av vanna på Emblemsfjellet. Dette er ukjent område for meg, noe som nesten er litt flaut siden det så og si ligger rett utenfor inngangsdøren. Jeg hadde fått et tips om et lite vann der oppe som skulle huse fisk. Det var på tide å endelig få prøvd fiskelykken der. Men for å ta det siste først. Da jeg kom hjem og skulle se gjennom bildene oppdaget jeg at fokus-innstillingen på kamerat var feil. Derfor ble en del av bildene ute av fokus. Lite å gjøre med det nå. Håper dere holder ut.

Ei lita perle ute av fokus.

Det var ikke lange turen, ca fem kilometer. Første del av etappen gikk langs en traktorvei før jeg tok av på stien mot "Perlevatnet". Jeg nøt virkelig å bevege meg i skogen igjen, fuglene kvitret og man kunne virkelig lukte våren. En liten fem-minutter ble innvilget ved en liten bekk da de værste bakkene var unnagjort. Turformen er ikke på topp enda, men den kommer nok. Snøen var borte og jeg kunne være rimelig sikker på isfritt vann litt lenger der oppe. Gjøken lot høre fra seg, selvom den var langt unna er lyden ikke til å ta feil av. Videre oppover observerte jeg det som høyst sannsynlig var ei havørn. Har faktisk sett en del av de i vinter og selv om den var langt unna, kunne jeg være rimelig sikker på at det nettop var det. 

20 kr for et fiskekort er til å leve med.
Flott utsikt da jeg kom høyere opp i terrenget.
Traktorvegen jeg fulgte på første del av turen.
En liten fem-minutter innvilges.
Det nærmer seg.
Den lille prikken er ei havørn. Tror jeg.

Da jeg kunne skimte vannet dukke opp mellom trærne var den første tanken min at her var det virkelig flott. Ei lita perle. For meg som er mest vant med å fiske på høyfjellet, er det veldig kjekt å få oppleve slike flotte vann i skogen. Det er noe helt eget. Det tok ikke lang tid før den første vakende fisken ble observert, da var her hvert fall fisk. Det er vist makk som skal fungere best her oppe, det hadde ikke jeg med. Det var sluk og spinner som gjaldt. Etter å ha fisket meg et stykke langs vatnet fant jeg en gammel bålplass, her var det ideelt å slå opp teltet. Det får bli en annen gang, og helst ikke lenge til. Fisken fortsatte å hoppe ute på vannet, men ingen ville ta. Etter en kopp kaffi og noen kast til måtte jeg pakke sammen. Middag ventet. 

Så dukket "Perlevatnet" opp.
Frosken hadde stått på her oppe.
"Perlevatnet" var virkelig ei perle.
Lite fisk å få.
Her skal jeg ha ei natt i telt om ikke lenge.
Ikke noe bålfyring i dag. Primusen ordner varm kaffi.
Koker det?
Hjemover. 
Litt Femundsmarka?

Det ga virkelig mersmak dette. Hit skal jeg tilbake. Så er det utrolig godt å kjenne at sommeren er på vei, det blir bra. Om fire små uker pakker vi sekken og setter kursen mot Femundsmarka. Vi gleder oss. Men før den tid blir det nok ei natt her ved "Perlevatnet". Og da skal makken få være med, tror det må til. Og ikke minst, fokuset skal være riktig.

4 kommentarer:

 1. Så ut som et skikkelig trivelig sted, selv ute av fokus. Du får lage deg en rutine å alltid stille kameraet tilbake til din egne "standard innstillinger" etter bruk :) Uansett en trivelig turrapport som vanlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Jan Erik. Samme tabbe blir ikke gjort igjen.

   Slett
 2. Er noe eget med skogsvanna. Klarer ikke helt sette ord på det men liker de litt bedre en fjellvanna. Ble da slett ikke så ille selv uten fokus de bildene. No livnar det i lundar ...osv

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i det. Har ikke så mange av de idylliske skogsvanna her på Sunnmøre (som jeg vet om). Håper å finne flere og kanskje med litt større fisk i også. Er nok en stund til det blir isfritt på fjellet enda, så får nøye meg med skogen:) Takk for at du tok turen innom.

   Slett