søndag 24. august 2014

Et lettere turliv.

Vi hadde tunge sekker på vår treukerstur i Pasvikdalen

Etter å ha gått med tunge sekker på våre turer på Nordkalotten i sommer og har bestemt oss for å lette litt på vekten. Økonomien er ikke på topp for tiden, så vi har ikke penger til å kjøpe nytt dyrt lettvekts-utstyr som for eksempel ultralettetelt og lett dunsovepose. Vi har heller prøvd å kutte på det som vi ser på som unødvendig og det ble jaggu noen kilo spart. Vi har fortsatt med oss noe "unødvendig" som Ipod og lignende, den luksusen unner vi oss. Vi bruker Lighterpack.com når vi setter opp pakklistene våre, enkelt og oversiktlig. I morgen starter en 10-dagerstur i Skjåkfjella, så vi er spente på om det blir merkbar forskjell for ryggen.

Pakkliste for 10 dager på fjellet:

Her kan dere se hva vi har i sekken på en 10 dager lang tur og hvordan vi fordeler utstyret. Vi har med godt med mat så om vi ikke skulle få fisk lever vi godt, men selvsagt håper vi på en og annen ørretpinne i steikepanna i løpet av turen.

Kommenter gjerne om du har innspill.

Anders:


Kathrine:

3 kommentarer:

 1. Ikke noe tilbehør til evt. fiskemåltid? Ris, potetmos eller makaroni? Krydder? Jeg ville erstattet et par poser med Drytech med potetmos eller ris og tatt med en pølsesnadd f.eks. Chorizo eller 200g bacon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har mista trua på å få fisk i heimfjella:) Tilbehør til fisk blir nok med, men da ryker det drytech. Potetmos og chorizopølse hadde vi mye i sommer, er litt lei:)

   Slett
  2. Og vi bruker ofte å bare maule fisken uten tilbehør. Kokt eller stekt, et slags mellomltid.

   Slett